Tko je Splićanin koji je aktivirao bombu u svom stanu? Prije 15 godina ubio čovjeka

Ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

ANTE Rubić zvani Crv završio je u istražnom zatvoru uz kaznenu prijavu da je u petak navečer aktivirao ručnu bombu koja je eksplodirala na balkonu obiteljskog stana i pritom ranila psa pasmine pitbull, piše Dalmatinski portal. Podsjetimo, splitska policija je u petak oko 23:40 dobila dojavu da se na području Splita iz stana koji se nalazi na prvom katu obiteljske kuće začula detonacija. 

Policajci su dolaskom na mjesto događaja pronašli tragove koji su upućivali na aktiviranje eksploziva. U stanu je u trenutku eksplozije bilo nekoliko osoba, ali nitko nije ozlijeđen. Policija je naknadno privela Rubića, sina vlasnice stana, koji je u trenutku eksplozije bio s njom u stanu, ali je kasnije izašao iz stana. Sumnjiči ga se za opće opasnu radnju i nabavu eksploziva. 

Pijan razbijao po stanu

Rubić ima bogati kriminalni dosje, pa je tako 2020. godine pušten sa služenja jedinstvene zatvorske kazne od 14 i pol godina zatvora na uvjetnu slobodu. U zatvoru je služio kaznu za ubojstvo Denisa Tadića na Lovrincu 2008. i oružanu pljačku benzinske. Prošle godine je sudjelovao u sukobu dvije skupine koje se povezuju sa splitskim krim miljeom. 

Policija sumnjiči Rubića da je u alkoholiziranom stanju razbijao po stanu i aktivirao bombu. Ručica osigurača nađena je u dnevnom boravku. Nakon eksplozije je napustio stan, ali kad se vratio, pred zgradom ga je uhitila policija. Na početku se branio kako u trenutku eksplozije uopće nije bio u stanu. 

Kasnije je ipak priznao kako je bio u stanu, ali i dalje inzistira na tome da nije aktivirao ručnu bombu. Zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke određen mu je istražni zatvor. Njegov odvjetnik se usprotivio pritvaranju jer u pretrazi stana nisu nađene eksplozivne naprave i oružje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.