Tko tu koga: "Super čuvani" Petrač na vjenčanje sina otišao bez policijske pratnje

AKCIJA tada svježeg ministra pravosuđa Ivana Šimonovića, koji je nakon ubojstva Ive Pukanića uz medijsku pompu premjestio otmičara Hrvoja Petrača u najstrože čuvani zatvor u Puli, sve više poprima oblik najobičnije farse. Pogotovo ako je točna informacija Glasa Istre da je Petrač na vjenčanje svog sina Novice prije dva mjeseca pušten - sam samcat, bez ikakve policijske pratnje.

Iako Petračevi odvjetnici, PU istarska i ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Miroslav Mihoci nisu rekli ništa što bi potvrdilo ovu informaciju, list navodi da je ona potvrđena iz "svih relevantnih izvora" i kaže da je Uprava pulskog zatvora odobrila Petraču izvanredni dopust na 24 sata nakon što je dostavljeno, kako procedura u slučajevima uskočkih osuđenika nalaže, pozitivno mišljenje Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK). Po Petrača je u Pulu stigla obitelj, odvela ga na vjenčanje i sutradan na vrijeme vratila na odsluženje kazne

Podsjetimo, Petrač se bunio da mu Šimonović i Uprava za zatvorski sustav krše ljudska prava jer su ga premjestili u pulski zatvor jer je u Lepoglavi bio u poluotvorenom dijelu gdje je svakodnevno šetao po suncu i održavao ribnjake. Smetalo mu je i društvo u ćeliji novog zatvora. No, ispostavilo se da Petrač ipak sam spava u ćeliji i da pet puta tjedno napušta zatvor "praćen jakim policijskim osiguranjem" i odlazi u Polikliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Peharec gdje liječi bolna koljena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.