Tomašević o obnovi Zagreba: Grad je na raspolaganju, ali zakonski nije odgovoran

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je u vezi s procesom obnove Zagreba nakon potresa izjavio kako je Grad na raspolaganju za pomoć državnim institucijama, no prema zakonu to nažalost nije gradska odgovornost.

"Kao gradonačelnik, u godinu dana imam već drugog ministra obnove i drugog ravnatelja Fonda za obnovu, dviju institucija odgovornih za obnovu privatnih zgrada. Doista je nevjerojatno da to toliko traje", ocijenio je Tomašević prilikom obilaska manifestacije Projekt Ilica: Q'ART.

Tomašević: Ako je problem u cijenama, onda cijene treba dići

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina najavio je konkretna gradilišta i rokove, no vidjet će se hoće li se to realizirati.

"Ako je problem u cijenama, onda cijene treba dići, u javnim nabavama i, ako treba, u programima mjera", dodao je Tomašević.

Istaknuo je kako je sve u rukama vlade i da je neprihvatljivo da obnova ovoliko dugo nije krenula. Možda su sve političke opcije i vlada najviše podbacile upravo u obnovi nakon potresa u Zagrebu jer na Baniji su se barem neke obiteljske kuće počele graditi, a u Zagrebu ne, naglasio je gradonačelnik.