Tomašević: Poduzetnik koji se ubio banuo nam je dvaput u ured i tražio novac

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

GRADONAČELNIK Tomislav Tomašević održao je presicu u stanci zasjedanja Gradske skupštine. 

Rekao je da novih informacija od USKOK-a nema te da će im proslijediti sve što nađu.

"Nitko me iz USKOK-a nije tražio nove informacije. Mi smo dali neke naloge Uredu za reviziju. Ako nađemo neke nepravilnosti, sve ćemo dati PNUSKOK-u", kazao je Tomašević.

Otkrio je da je Nenad Bukovec, poduzetnik iz nove afere u koju je umiješan Bandićev bivši šef Gradskih groblja, zbog koje je jučer i uhićen, dolazio i u Grad otkad je on gradonačelnik i da je tražio novac. 

"Taj preminuli poduzetnik je bio i u zgradi Gradske uprave. Bila je situacija da je pokušao doći do naplate potraživanja od Gradskih groblja, međutim nisu postojali nikakvi dokumenti prema kojima bi se to naplatilo. Banuo je u ured zamjenika Korlaeta i izložio svoj slučaj. Međutim, kad se konzultiralo, utvrđeno je da nema papirologije po kojoj bi se naplatio. On ga je uputio dalje u službe, na gradska poduzeća. Nije me iznenadilo sve što se kasnije dogodilo s USKOK-om", rekao je Tomašević.

Na pitanje novinara je li Bukovec već tada pokazivao znakove rastrojenosti, Tomašević je rekao da ne želi spekulirati, no napomenuo je da je poduzetnik dvaput upao u urede njegovih zamjenika iznenada i nenajavljeno. 

Dva kraka istrage povezuje poduzetnik koji je prošlog tjedna počinio samoubojstvo

Kako je doznao Index, na brata i sestru Patrika i Tamaru Šegotu odnosi se jedan krak akcije koji se tiče korupcije u Gradskim grobljima, a drugi krak se odnosi na ostalo troje uhićenih, među kojima su, kako je prvi doznao Index, dvije službenice suda, a jedna od njih je voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama Ana-Marija Končić.

Sve ih povezuje poduzetnik Nenad Bukovec, koji je prošli četvrtak počinio samoubojstvo na širem području Sesveta. 

Šegota poduzetniku sređivao poslove i kućice, zauzvrat dobio kuću i novac

Bukovec je, sumnjaju istražitelji, imao dogovor sa Šegotom da njegove firme dobiju građevinske poslove koje naručuju Gradska groblja kao podružnica Holdinga. Riječ je o nekoliko Bukovčevih građevinskih firmi koje su dobivale poslove od Gradskih groblja. Dobivale su, doznajemo, razne poslove - čišćenje, građenje, popravljanje, saniranje nakon potresa Krematorija, Markovog polja, Mirogoja i slično.

Drugi dio dogovora bile su četiri kućice za prodaju cvijeća ispred Mirogoja. Bukovac je, sumnja se, dogovarao sa Šegotom da se mjesta za te kućice ispred groblja dodijele firmama iza kojih se zapravo krije on. Za četiri kućice pred Mirogojem javile su se tvrtke koje je, sumnja se, s prijateljima osnovao pokojni poduzetnik, a Šegota se potrudio da baš te firme dobiju kućice.

Kao nagrada za sve ovo Šegoti je preko Notitije, firme njegove sestre, čiji se uredi u Osijeku danas također pretražuju, sagrađena kuća s bazenom na Krku, a dobio je i dio dobiti od građevinskih radova koji su dogovoreni u korist Bukovčevih tvrtki. Riječ je, kako smo neslužbeno doznali iz pouzdanih izvora, o iznosu od oko 600 tisuća kuna. 

S druge strane, poduzetnik Bukovec je, sumnja se, od poslova koje su njegove firme obavljale u dogovoru s tadašnjim bivšim šefom Gradskih groblja Šegotom uprihodio gotovo tri milijuna kuna. Trebalo se raditi o četiri milijuna, ali Bukovec nije sve uspio naplatiti jer nakon odlaska Šegote službe nisu plaćale račune za koje nije bilo pokrića u dokumentaciji. 

Jutros su ispitani Patrik i Tamara Šegota i očekuje se da će se USKOK i policija tijekom dana oglasiti priopćenjem u kojem će opisati za što sve terete petero uhićenih. 

> Bandićevog šefa Groblja ispitao USKOK, promijenio je odvjetnika. Ispitana mu i sestra

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.