Torcidaši i BBB-i pravomoćno oslobođeni optužbi za veliku tučnjavu na A1 u 2014.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Županijski sud u Zadru pravomoćno je oslobodio 42 pripadnika Torcide i Bad Blue Boysa kojima se sudilo za tučnjavu na izlazu s autoceste A1 kod Otočca u travnju 2014. godine, piše Dalmatinski portal.

Torcidaši su tog dana putovali na utakmicu Hajduka, koji je igrao u Zagrebu protiv Hrvatskog dragovoljca, dok su se Bad Blue Boysi uputili u Split protiv istoimenog kluba. U sukobu je ozlijeđeno 17 navijača, njih 12 prevezeno je u gospićku Opću bolnicu, a petorica u riječki KBC. Nastala je i velika šteta na vozilima. 

Nepravomoćnu oslobađajuću presudu u ovom slučaju donio je Općinski sud u Gospiću još prošle godine. Državno odvjetništvo se žalilo na oslobađajuću presudu, ali vijeće Županijskog suda u Zadru smatralo je da u žalbi nije izneseno ništa što već nije bilo predmet analize i ocjene na prvom suđenju.

"Snimke nadzornih kamera su bile loše kvalitete"

"Samo paušalno i bez konkretnih obrazloženja polemizira s razlozima oslobađajuće presude i na svoj subjektivan način ocjenjuje rezultate izvedenih dokaza. Drugostupanjski sud nalazi da žalitelj svojim žalbenim navodima nije doveo u sumnju činjenična utvrđenja prvostupanjskog suda.

Pravilno prvostupanjski sud navodi i obrazlaže da je tijekom postupka ostalo nedokazano, i to u odnosu na svakog okrivljenika, da bi aktivno sudjelovao u tučnjavi koja je imala za posljedicu nastanak teških tjelesnih ozljeda kod oštećenika. Međutim, snimke nadzornih kamera takve su kvalitete da onemogućavaju identificiranje osoba koje su prikazane na snimkama", stoji u obrazloženju pravomoćne presude. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.