Traže se sankcije za Trumpovu savjetnicu koja je izmislila "alternativne činjenice"

Foto: Getty

URED za etiku američke vlade (OGE) zatražio je u utorak sankcije za Kellyanne Conway, višu savjetnicu predsjednika Donalda Trumpa jer je prekršila propise pozivajući građane da kupuju proizvode predsjednikove kćeri Ivanke Trump.

"Radi se o jasnom kršenju zabrane korištenja položaja", ocijenio je OGE i pozvao vladu da "razmotri disciplinske mjere protiv" Conway, navodi se u pismu.

Savezni etički propisi brane zaposlenicima vlade da se koriste svojim položajem kako bi reklamirali proizvode svojih prijatelja.

Kellyanne Conway - žena koja je stvorila izraz alternativne činjenice

Podsjetimo, Kellyanne Conway je u intervjuu za emisiju Meet The Press televizijske kuće NBC stvorila izraz "alternativne činjenice. Voditelj Chuck Todd ju je pritisnuo oko kontroverznog prvog nastupa predsjedničkog glasnogovornika Seana Spicera, koji je bez pardona izjavio kako je Trumpova inauguracija bila najposjećenija svih vremena, a ona je odgovorila: Vi kažete da je to laž. A oni su dali - Sean Spicer, naš glasnogovornik - iznio je alternativne činjenice."

I tako je nastao sada već čuveni izraz "alternativne činjenice."

Iz Bijele Kuće pozvala na kupnju Ivankinih proizvoda

U intervjuu za televiziju Fox iz Bijele Kuće Conway je pozivom Amerikancima na kupnju proizvoda Ivanke Trump odgovorila na odluku trgovačkog lanca Nordstrom da povuče liniju odjeće predsjednikove kćeri.

"Kupite nešto od Ivankinih proizvoda... ja ću si danas nešto  kupiti", rekla je Conway u intervjuu za Fox News iz Bijele kuće i dodala "Ovdje ću dati besplatnu reklamu: kupite nešto danas, svi", rekla je samo dan nakon što je predsjednik kritizirao Nordstrom koji je kao razlog takve odluke naveo pad prodaje.

Ulazak Donalda Trumpa u Bijelu kuću pobudio je pitanja hoće li predsjednik moći jasno razdvojiti svoje političke dužnosti od poslovnih interesa vlastitih tvrtki kao i poslovanja svoje obitelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.