Mostovac objavio dokumente, teško tereti bivšeg šefa HEP-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot ustvrdio je da je vila šefa HEP-a Frane Barbarića na otoku Hvaru, osim ilegalno, izgrađena novcem hrvatskih građana.

"Premijer je konačno odlučio zamijeniti svog štićenika i svog doajena Franu Barbarića zbog ilegalno izgrađene vile na Hvaru. Međutim, ta priča ima dodatnu stavku, a to je da je ta ilegalna vila izgrađena našim novcem", kazao je Troskot na konferenciji za novinare u saboru.

 

Kako tvrdi, Barbarić je kroz donacije i sponzorstva financirao općinu Jelsa, a načelnik općine Nikša Peronja potom financirao dokumentaciju HEP-ovom kooperantu Melkioru Ćurinu za kabliranje, spuštanje kablova u malu uvalu s tek nekoliko kuća, koji je kao protuuslugu Barbariću izgradio vilu.

"Internim politikama Barbarić je sebi osigurao da može isplaćivati donacije i sponzorstva do 100 tisuća kuna bez odobrenja Uprave i kada se sumira, govorimo zapravo o iznosima od nekoliko desetaka milijuna kuna”, kazao je Troskot.

Dodao je da su svi dokumenti o tome poslani Državnom odvjetništvu, koje to istražuje.

Troskot je također poručio kako očekuje da Barbariću budu oduzete sve ovlasti bez isplate otpremnine i da vrati novac kojim je izgrađena vila jer je to "naš novac", a ne da bude nagrađen pozicijom direktora u HEP-u ili saborskog zastupnika u sljedećem mandatu.

Istaknuo je da je vila na Hvaru tek "vrh sante leda" i da je žalosno kako se Barbarića smjenjuje samo zbog toga, podsjetivši i na druge afere. Afera "plin za cent” još nema svoj epilog, a ona ide do samog predsjednika vlade Andreja Plenkovića, "koji je asistirao Pavlu Vujnovcu da dočeka taj plin da bi sada tim novcem kupovao Fortenovu", kazao je uz ostalo Troskot.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.