Trump o mogućoj Oprinoj kandidaturi: "Naravno da bih je pobijedio"

Foto: Gulliver Getty

PREDSJEDNIK SAD-a Donald Trump prokomentirao je najave o mogućoj kandidaturi Opre Winfrey za predsjednicu SAD-a 2020. godine.


Brzo je odbacio tu mogućnost poručivši kako ne vjeruje da će se ona kandidirati, a i za slučaj da se kandidira, zaključio je da bi je pobijedio.

"Naravno, pobijedio bih Oprah. Oprah (njena kandidatura) bi bila jako zabavna", rekao je Trump na sastanku u Bijeloj Kući.

"Ne vjerujem da će se kandidirati", zaključio je na kraju.

"Aktivno razmišlja o kandidaturi"

Nagađanja o kandidaturi Opre Winfrey sve su češća nakon njezinog govora na dodjeli Zlatnih globusa u nedjelju, kada je održala inspirativan govor o borbi protiv seksualnog zlostavljanja.

Pohvalila je hrabrost žena koje su imale hrabrosti ustati i reći da su i one bile zlostavljane, a pohvalila je i medije za koje je rekla da ih sada cijeni više nego ikada jer se bore da donesu pravu istinu u javnost, unatoč brojnim pritiscima, aludirajući, između ostaloga, i na pritisak na medije od strane Donalda Trumpa.

Oprah je ranije govorila kako se ne planira kandidirati, ali izvori koji su joj bliski tvrde kako je nakon dodjele Zlatnih globusa počela "aktivno razmišljati" o kandidaturi protiv Trumpa 2020. godine.

Oprah je na dodjeli nagrada Zlatni globus, kao prva crna žena u nedjelju dobila nagradu za životno djelo.


Glumica, filmska i televizijska producentica, i direktorica njenog kablovskog televizijskog kanala OWN počast je dobila kao uzor ženama i osoba koja je promicala snažne ženske likove.

Podržavala demokratske kandidate

I republikanski predsjednik Donald Trump je uspješnu presjedničku kampanju vodio oslanjajući se na popularnost koju je stekao televizijskim showom "Pripravnik".

Posljednjih je godina Winfrey podržavala demokratske predsjedničke kandidate, Baracka Obamu 2008. i Hillary Clinton 2016.

Ranije je govorila da je ne zanima kandidatuira za predsjednicu te je, primjerice u razgovoru za postaju CBS u listopadu na pitanje o izborima 2020. rekla da "za nju neće biti nikakve kandidature".

Los Angeles Times je, međutim, prenio izjavu od nedjelje Stedmana Grahama, Oprinog dugogodišnjeg partnera, da je to "na ljudima... Ona bi to apsolutno učinila".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.