Trump se priprema za sljedeće izbore, skupio je 106 milijuna dolara za kampanju

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump već je prikupio 100 milijuna dolara za predizbornu kampanju. Sljedeći izbori za američkog predsjednika održat će se 2020. godine, a čini se kako je Trump, barem financijski, spreman.

Samo od srpnja do rujna Trump je skupio preko 18 milijuna dolara preko odbora za organizaciju kampanje te Republičkog nacionalnog odbora. Tako su barem izvijestili iz njegove kampanje kasno sinoć. Ukupno, Trump već sada za novu izbornu kampanju ima 106 milijuna dolara.

Odlučio se ponovno kandidirati onog dana kad je prisegnuo

Podsjetimo, Donald Trump postao je predsjednikom SAD-a 2016. godine, a jedan od njegovih prvih poteza bio je to da se prijavio za ponovni izbor 2020. godine onog dana kada je prisegnuo na dužnost američkog predsjednika.

Otada je održavao skupove na kojima se prikupljaju sredstva za sljedeću predizbornu kampanju. Koliko je to neobičan potez govori i to da je Obama čekao do treće godine svojeg mandata kako bi počeo organizirati događaje na kojima se prikupljao novac za financiranje kampanje.

Trumpov fonda za kampanju uglavnom su popunile manje donacije. Tako je najviše donacija, njih čak 98 posto u iznosima od 200 dolara.

"Nakon dvadeset mjeseci na mjestu predsjednika, s rezultatima u pogledu mira i prosperiteta za Ameriku koji se ne mogu mjeriti ni s jednim drugim predsjednikom, predsjednik Trump je ispunio obećano", ispričala je Lara Trump, Trumpova snaha koja je ujedno i savjetnica u njegovoj kampanji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.