Trump tuži banke. Ne želi da predaju njegove financijske podatke Kongresu

Foto: Epa

AMERIČKI predsjednik Donald Trump, njegova djeca Donald Jr., Eric i Ivanka te njegova tvrtka tuže dvije banke kako bi ih spriječili da predaju financijske izvještaje kongresnim odborima, javlja CNN.

Radi se o već drugom pokušaju predsjednika ovog mjeseca da putem sudskih procesa spriječi demokrate da istraže njegovu financijsku povijest.

Zaštita privatnosti

Trump i njegov tim podnijeli su tužbu protiv banaka Deutsche Bank i Capital One. Obje banke "već dugo pružaju poslovne i osobne bankarske usluge tužiteljima", kazali su Trumpovi odvjetnici.

U tužbi se tvrdi kako sudski zahtjevi Odbora za obavještajne poslove i Odbora za financijske usluge nisu valjani jer krše zakon o zaštiti privatnosti.

Deutsche Bank navodi u priopćenju kako će se pridržavati svih sudskih naloga.

"Pružit ćemo odgovarajuće informacije svim ovlaštenim istragama i poštivat ćemo sudske naloge povezane sa spomenutim istragama", navodi se u priopćenju banke.

Samo žele odgoditi financijsku istragu

Voditelji odbora koji su zahtijevali sporne informacije, demokrati Adam Schiff i Maxine Waters, u svojoj su izjavi tužbu nazvali "neosnovanom".

"Namjera ove tužbe nije da uspije. Ona je samo osmišljena kako bi odgodila prikazivanje financijskih informacija što je duže moguće", kazali su Waters i Schiff.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.