Trumpov šef financija dobio imunitet za svjedočenje o uplatama ljubavnicama

Foto: EPA

SAVEZNI tužitelji dali su imunitet šefu financija Trumpovog poslovnog carstva kako bi svjedočio o uplatama bivšeg Trumpovog odvjetnika njegovim ljubavnicama, piše Wall Street Journal.

Odluka tužitelja povećava pritisak na Trumpa, za kojeg je Allen Weisselberg desetljećima radio kao izvršni potpredsjednik i šef financija njegove tvrtke (The Trump Organization).

Weisselberg je pozvan da svjedoči pred saveznom porotom ranije ove godine, kada je razgovarao s istražiteljima, ali nije jasno je li se pojavio pred porotom. 

Michael Cohen, dugogodišnji Trumpov odvjetnik, ovog je tjedna priznao krivnju za razne financijske malverzacije u koje su uključeni prijestupi povezani s predsjedničkom kampanjom Donalda Trumpa iz 2016.

>>Trumpov bivši odvjetnik priznao da je platio njegovim ljubavnicama za šutnju

>>Bivši Trumpov odvjetnik spreman reći sve što zna o Trumpu i vezama s Rusijom

>>CNN: Trump proživljava najgore dane svog mandata. Je li ovo njegov kraj?

Prije Weisselberga, imunitet je dobio David Pecker, izvršni direktor tvrtke, koja je izdavač tjednika National Enquirer.

Pecker je dugogodišnji Trumpov saveznik te je navodno platio za prava na priču bivše Playboyeve zečice koja tvrdi da je imala aferu s Trumpom. U zamjenu za imunitet, Pecker se sastao s tužiteljima i iznio detalje o Cohenovim uplatama i Trumpovom znanju o njima, izjavile su za Wall Street Journal osobe upoznate sa slučajem.

>>CNN ima snimku: Trump dogovara isplatu Playboyeve zečice

Prošlog mjeseca objavljena je snimka na kojoj Cohen i Trump razgovaraju o otkupu prava na priču bivše Playboyeve zečice, u kojoj Cohen govori da će osnovati tvrtku koja će joj platiti i dodaje: "Razgovarao sam s Weisselbergom o tome kako sve provesti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.