Trumpov sigurnosni savjetnik posjetio Afganistan tri dana nakon bacanja "majke svih bombi"

Foto: FAH

SAVJETNIK za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trumpa sastao se danas u Kabulu s visokim afganistanskim dužnosnicima, u trenutku kad se postavljaju pitanja oko planova nove američke administracije za vojnu misiju u Afganistanu nakon što su američke snage bacile golemu bombu na afganistanske militante.

Posjet H. R. McMastera, prvi posjet nekog visokog Trumpovog dužnosnika, događa se nakon što je američka vojska u četvrtak bacila golemu bombu,"majku svih bomba", na militante Islamske države u istočnom Afganistanu. To je potaknulo nagađanja da Trumpovi vojni savjetnici planiraju eskalaciju rata protiv militanata u Afganistanu.

Raspravili niz aktualnih pitanja

McMaster se sastao s predsjednikom Ashrafom Ganijem i drugim visokim dužnosnicima, a razgovarali su o bilateralnim pitanjima, sigurnosti, borbi protiv terorizma, reformama i razvoju, po priopćenju predsjedničke palače objavljenom na Twitteru.

U Afganistanu je razmješteno gotovo 9000 američkih vojnika koji sudjeluju u obuci i savjetuju afganistansku vojsku, pružaju zračnu potporu vojnicima na terenu i bore se protiv Islamske države i drugih militanata.

Glavni američki zapovjednik u Afganistanu general John Nicholson rekao je da treba još nekoliko tisuća vojnika, no za sada nisu objavljeni nikakvi službeni planovi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.