Trumpov tim je shvatio da priča o prisluškivanju ne drži vodu pa su je odlučili promijeniti

Foto: GettyImages

NAKON što je u subotu predsjednik Trump tvitao ovaj tvit:

cijeli tjedan se pričalo o navodnom prisluškivanju i je li do njega stvarno došlo. Trump i njegov tim nisu ponudili nikakve dokaze kako bi potvrdili svoje navode, a danas se nakon tjedan dana na press konferenciji pojavio Sean Spicer.  On je cijelu priču s prisluškivanjem drugačije interpretirao.

Nova priča oko prisluškivanja

Kako piše Washington post, kada je upitan za tvrdnje Donalda Trumpa i prisluškivanje, rekao je:

"Ne radi se tu o novim dokazima ili manje dokaza ili čemu već."


Potom je nastavio svoju priču i rekao kako je cilj Trumpovog tvita bio natjerati istraživače Kongresa da istraže mogućnost prisluškivanja. Pošto Kongres to sada radi, po Spicerovoj logici, Trump je uspio u svojoj namjeri.

Problema ne bi bilo da se Trumpov tvit i navodi ne razlikuju od Spicerovih navoda.

A gdje su dokazi?

Naime, problem je upravo u dokazima, jer za Trumpove tvrdnje nema nikakvih dokaza, barem ne zasad. Predsjednik je tako napravio upravo ono za što on optužuje gotovo sve medije - pustio je lažnu priču.

On je u subotu tvitao kako je upravo saznao da je Obama naredio da ga se prisluškuje u Trump Toweru. Logično je pretpostaviti da je Trump tako nešto tvrdio nakon što su mu o tome predočeni dokazi, ali sada Spicer tvrdi kako se tu uopće ne radi o dokazima.

Kako piše Washington post, Spicer tvrdi kako je cijela svrha Trumpovog tvita natjerati Kongres da istraži prisluškivanje, dok se iz Trumpovog tvita vidi kako on tvrdi da je upravo saznao za prisluškivanje. Stoga se postavlja pitanje zašto bi Kongres morao istraživati nešto o čemu predsjednik već ima dokaze?

Jedini je logični zaključak da Trump o tome zapravo nema nikakvih dokaza.

Nova priča

Nakon tog tvita svi su, od Obame do direktora FBI i NSA, tvrdili kako nije bilo nikakvog prisluškivanja, a s obzirom na to da najvjerojatnije nema nikakvih dokaza o prisluškivanju - Bijela Kuća je odlučila malo promijeniti priču.

Kako piše Washington post, problem je u tome da Trump najprije tvita, a tek potom razmisli o onome što je objavio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.