Trut: Noćni klubovi unutra mogu raditi sve aktivnosti koje rade, ali do ponoći

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

OD DANAS su na snazi nove, nešto blaže mjere protiv koronavirusa.

"Kafićima i OPG-ovima, ali i svim ugostiteljskim objektima, dopušta se rad u zatvorenom prostoru uz mjere kroje je propisao HZJZ. Restorani su to mogli i dosad", rekao je za HTV pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj civilne zaštite RH Damir Trut.

 

"OPG-ovi su bili problematični zato što ih je veliki broj i bilo ih je vrlo teško kontrolirati što rade i na koji način, pa ih je bilo jednostavnije u jednom trenutku staviti pod nadzor", dodao je.

Što se tiče inspekcija, Trut je rekao da se kontrolira stalno.

"Kontrole se provode stalno, svakog dana imamo preko 2000 nadzora inspektora, inspektora civilne zaštite, inspektora Državnog inspektorata i policije. Obilaze objekte, pregledavaju stanje, upozoravaju, a ako treba, dolazi i do kažnjavanja", istaknuo je Trut.

Dodao je kako sada mogu raditi i ugostiteljski dijelovi kockarnica pod uvjetima i mjerama koji su propisani.

"Noćni klubovi koji su u zatvorenom, kao i svi drugi ugostiteljski objekti, mogu raditi do 24 sata i u zatvorenom, raditi sve aktivnosti koje oni sve rade, a noćni klubovi na otvorenom, oni mogu raditi i duže, ali uz covid-potvrde jer oni koji ulaze moraju biti zdravstveno sigurni", pojasnio je Trut.

Što se tiče konferencija, rekao je da su dosad bile ograničene na 100 sudionika, a sad mogu imati i više uz covid-potvrde.

"Novina je da su primjerice prezentacija ili sajam nekih proizvoda sada dopušteni, naravno uz mjere propisane od HZJZ-a."