Turčin Šarik Tara u Splitu ulaže milijune u gradnju tunela ispod luke ili mosta za Kaštela!

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum sastao se sinoć u Hvaru s predsjednikom Stipom Mesićem i Turčinom Šarikom Tarom, uglednim biznismenom, vlasnikom najveće turske građevinske tvrtke Enka. Sam je zaradio novce u graditeljstvu, te se nalazi na 488. mjestu Forbesove liste najbogatijih. Tara je prije 76 godina rođen u Skopju, a firmu je osnovao 1957. godine u Istanbulu. Reklo bi se, pravi partner za poduzetnog splitskog gradonačelnika.  

"Predsjednik Mesić je pozitivan lik"

"Čovjek je potencijalni investitor, razgovarali smo o infrastrukturnim projektima, tunelu ispod zapadne i istočne obale gradske luke, mostu prema Kaštelima, tunelu prema Vučevici. Nisam vidio reference, predsjednik ga hvali, kaže da se radi o uspješnom poduzetniku" kazao je Kerum, koju minutu prije no što je otvorio finale prvenstva Dalmacije u balotama na splitskoj rivi.

Investicije su prijeko potrebne, kaže Kerum. On bi volio da investiraju domaći poduzetnici, no ni protiv stranaca nema ništa. "Jasno je da je kriza! A ona se pobjeđuje novim investicijama i projektima. Sve što se napravi, Splitu će ostati, otvorit će se nova radna mjesta" kaže Kerum, koji se dobro proveo na Hvaru u Mesićevom društvu. "Predsjednik je pozitivan lik. Lijepo je s njim pričati. Zna da je kriza i da će bit manje radnih mjesta, pa smo o tome i razgovarali" kaže Kerum.

Kerumov New Deal

Čini mu se da je turizam podbacio više nego što to pokazuje službena statistika. "Bojim se da je stanje puno gore. Ali dobro. Šta je, tu je. Treba se spremati za jesen i zimu. Svaka kriza je prošla pa će proći i ova, ali bez rada ne ide. Ići ćemo s javnim radovima, infrastrukturom. Treba raditi što je tržištu potrebno, a Splitu je potrebno puno toga" nagovijestio je Kerum svoj New Deal.

Gradska blagajna bilježi 10 posto manje prihoda od komunalnog doprinosa. "Jasno je zašto. Manjka projekata, banke ne prate investitore, treba tražiti alternativu, nove ulagače koji će popuniti rupu. Vremena nema puno. Godina će biti brzo gotova, trebamo ubrzati administraciju i izdavanje dozvola" kaže Kerum, koji i sam ima problema s dovršenjem započetih projekata.

Marjan spreman za sezonu - dogodine

"Hotel Marjan otvorit ćemo do kraja godine. Nema žurbe, bit će spreman za iduću sezonu. Ipak je to Hilton, najjači hotelski lanac na svijetu. Oni imaju svoje standarde, bez njih ne možemo ništa. Moraju odobriti svaku sobu, svaku zavjesu i sliku" pojasnio je Kerum.

Odgovorio je i na kontroverze oko imovine. Kartica je prikazala tek dio bogatstva od nekih 132 milijuna kuna, a onda su neki zbrajali auta, robne kuće, plovila i ostalo, pa su zaključili da Kerum vrijedi više od 2 milijarde?! "Puno novinara ne razlikuje prihod od profita. Trebali bi naučiti te stvari. Kartica je takva kakva je. Ne treba sad o tome, već o mojoj funkciji i Splitu. Da napravimo sve što je potrebno" zaključio je Kerum.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.