Tužiteljstvo će se žaliti na uvjetnu presudu policajcu koji tražio seks od vozačice

Foto: FAH

KARLOVAČKO Općinsko državno odvjetništvo žalit će se na uvjetnu osuđujuću presudu kojom je nepravomoćno na šest mjeseci zatvora, uz rok kušnje od dvije godine, osuđen 45-godišnji bivši policajac iz Duge Rese, koji je počinio bludne radnje nad 29-godišnjom vozačicom, tražeći od nje seks kako ju ne bi novčano kaznio za prometni prekršaj.

Najavio je to u četvrtak Hini općinski državni odvjetnik Bruno Kolaković, ističući da se izrečenom uvjetnom osudom ne može ispuniti svrha kažnjavanja, posebno ne u smislu "generalne prevencije".

Ustvrdio je kako se u ovom predmetu svrha kažnjavanja može ispuniti samo izricanjem zatvorske kazne, s obzirom da je okrivljenik narušio povjerenje građana u postupanje policije, što je, kaže, potpuno neprihvatljivo za jednog policajca.

Iznevjerio povjerenje građana

"Takvim je ponašanjem narušeno povjerenje građana u postupanje policije i potpuno je neprihvatljivo takvo ponašanje od jednog policijskog službenika, te će u tom pravcu ići naša žalba, a konačni će pravorijek dati viši sud koji će o našoj žalbi odlučivati", rekao je Kolaković.
 
Zagrebački Općinski kazneni sud je ovoga tjedna 45-godišnjeg Darka B. proglasio krivim za kazneno djelo protiv spolne slobode, odnosno bludne radnje, te ga osudio na šest mjeseci zatvora, ali je zbog nekih olakotnih okolnosti kazna preinačena u uvjetnu te se neće izvršiti ako u naredne dvije godine ne počini novo kazneno djelo.
 
Presudom je utvrđeno da je on 13. listopada 2013. godine u mjestu Lišnica nedaleko Duge Rese zaustavio 29-godišnju vozačicu tijekom kontrole prometa i alkotestom joj izmjerio 0,55 promila alkohola u krvi. Potom joj je, kako stoji u optužnici, "dirao spolovilo i vodio lascivni razgovor", odnosno, po njezinim tvrdnjama, nakon što joj je vratio prometnu i vozačku dozvolu, "prešao rukom preko međunožja i poručio joj: valjda sam barem to zaslužio".

Tada je udaljen iz policijske službe sve do kraja postupka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.