Tvrtka koja nije na vrijeme završila remont kanadera podijelila nagrade radnicima

Foto: Igor Šoban/Pixsell

UPRAVA Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC) nedavno je isplatila novčane nagrade dijelu svojih radnika za uspješno odrađen posao remonta i održavanja protupožarnih aviona, piše danas Jutarnji list. Prema njihovim informacijama, nagrade su isplaćene dvadesetak zaposlenih, među kojima su mehaničari, radnici u administraciji, ali i neki direktori, a visina nagrada se kreće od 500 do 2000 kuna.

Zaslužnim pojedincima isplaćivala se posebno nagrada za servis Air Tractora, a posebno za servis kanadera pa su tako neki dobili po dvije.

Nisu na vrijeme završili remont kanadera

Podsjetimo, ovogodišnju požarnu sezonu Hrvatska je dočekala s nikad manje protupožarnih aviona - samo tri kanadera i tri Air Tractora.

Glavni krivac za ovakvu situaciju je Uprava Zrakoplovno-tehničkog centra, tvrtke zadužene za popravak protupožarnih aviona, i vladin Centar za restrukturiranje i prodaju, koji je u ime države zadužen za ovu kompaniju, objavio je Jutarnji list u srpnju ove godine.

Uprava ZTC-a nedavno je krivnju za nespremnost aviona za sezonu prebacila na proizvođača aviona. No podaci Jutarnjeg govore da rezervni dijelovi za avione nisu naručeni na vrijeme, da se kasnilo s provedbom potrebnih radova, a dio mehaničara u vrijeme kada su avioni u hangaru čekali na remont - pušten je da ode dva mjeseca raditi u inozemstvo, što im je bilo plaćeno. Danas se u dva hangara ZTC-a nalaze dva Air Tractora i dva kanadera, i čekaju na popravak, piše Jutarnji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.