Policija u Albaniji ubila mladića koji je bio vani unatoč lockdownu, izbili prosvjedi

Foto: EPA

U TIRANI, glavnom gradu Albanije, u srijedu navečer izbio je žestoki prosvjed zbog policijskog ubojstva mladića koji je navodno kršio policijski sat uveden zbog epidemije koronavirusa.

Nekoliko stotina prosvjednika izvikivalo je slogan "tražimo pravdu" i tražilo ostavku ministra unutarnjih poslova Sandera Lleshaja, bacajući kamenje i petarde na policiju, a zapalili su i božićno drvce ispred zgrade ministarstva unutarnjih poslova.

Policija je odgovorila suzavcem kako bi rastjerala prosvjednike. Najmanje osam policajaca je ozlijeđeno, priopćio je glasnogovornik policije, prenosi Agence France-Presse.

25-godišnji muškarac, kojeg su albanski mediji identificirali pod imenom Klodian Rasha, ubijen je u utorak. Policija u Tirani priopćila je da je policajac upotrijebio prekomjernu silu u provođenju policijskog sata, odnosno zabrane izlaska iz kuća od 22 sata nadalje, tijekom kojeg je Rasha bio na ulici. 

Rodbina tvrdi da je mladić izišao kupiti cigarete

Rodbina ubijenog tvrdi da je izašao kupiti cigarete na kiosku. Međutim, policija je priopćila da je Rasha sa sobom imao oružje i da se oglušio na zapovijed policajca da stane.

Kasnije su se iz policije ispravili i ustvrdili da Rasha nije nosio oružje, već objekt koji je policajcu nalikovao na oružje, prenosi Reuters.

Policajac koji je ubio mladića uhićen je, priopćila je policija. 

"Policajac nije djelovao u skladu sa zakonom kad je upotrijebio svoje vatreno oružje", dodali su. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.