U BiH razbijen lanac krijumčara skupocjenih automobila

Foto: Shutterstock

PRIPADNICI Državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Bosni i Hercegovini razbili su u sjeverozapadnom dijelu zemlje lanac krijumčarenja skupocjenih vozila i dijelova te uhitili sedam osoba, među kojima su i dva službenika državnih carinskih i poreznih vlasti te zaplijenili auto dijelove u vrijednosti više od pola milijuna maraka (oko 250.000 eura), priopćili su u četvrtak iz SIPA-e.

Pretraženo je 14 lokacija na području Cazina i Velike Kladuše te je uhićeno sedam osoba, među kojima su vlasnici autootpada, špediteri i dvojica pripadnika Uprave za neizravno oporezivanje (UINO) kojoj je u Hrvatskoj pandan Porezna i Carinska uprava.

Na dvije lokacije na području Velike Kladuše, u ilegalnom skladištu, pronađena je velika količina krijumčarenih auto dijelova, a prema procjenama vrijednost pronađene robe iznosi više od 250.000 eura. Prigodom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta razna poslovna dokumentacija, jedinstvene carinske isprave, veća količina krivotvorenih faktura, pečati, računalna oprema i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.


Ova akcija izvedena je po nalogu državnog Suda BiH i Državnog odvjetništva BiH u suradnji s pripadnicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH i MUP-a Unsko-sanske županije.
Kriminalna skupina se tereti za porezne utaje ili prijevare, krijumčarenje, organiziranje skupine ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili raspačavanje neocarinjene robe, zloporabu položaja i ovlasti, te primanje mita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.