U bolnicama u Liverpoolu sada je više hospitaliziranih s koronom nego u prvom valu

Foto: Epa

U BOLNICAMA engleskog grada Liverpoola sada je više pacijenata s koronavirusom nego tijekom vrhunca pandemije u travnju.

Liječnik Tristan Cope, direktor udruženja bolnica u Liverpoolu (Liverpool University Hospitals NHS Trust), pod koje spadaju bolnice Royal, Aintree i Broadgreen, rekao je kako su medicinski djelatnici izloženi "ogromnom naporu", a da broj hospitalizacija zaraženih i dalje raste.

"Nažalost, sada u bolnicama liječimo više pacijenata s covidom-19 nego u travnju, na vrhuncu prvog vala, a brojke i dalje rastu“, napisao je Cope na Twitteru.

"Svi možemo pomoći"

"Od iznimne je važnosti da se građani Liverpoola pridržavaju mjera i socijalne distance. Medicinsko osoblje je pod velikim opterećenjem zbog tako velikog broja hospitaliziranih pacijenata s covidom-19 jer se brinu i i pružaju hitnu pomoć i uobičajenim pacijentima koji nemaju koronavirus“, navodi liječnik.

"Zahvaljujem svim medicinskim djelatnicima na nevjerojatnom trudu i predanosti tijekom ove jako teške situacije. Svi možemo pomoći u smanjenju pritiska na zdravstvo slijeđenjem nekih vrlo jednostavnih mjera: često pranje ruku, držanje podalje od članova koji ne spadaju u naše kućanstvo i nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima", dodao je.

Osoblje bolnice u naselju Knowsley, koje ima jednu od najviših stopa zaraze u zemlji, poručuje kako je već sada jako iscrpljeno, a prenosi Sky News.

"Osoblje je iscrpljeno“, rekla je voditeljica jednog bolničkog odjela, Nadine McStein, i dodala kako su je obeshrabrili ljudi koji prosvjeduju protiv mjera.

Liječnik Ascanio Tridente, voditelj intenzivnog odjela bolnice u Knowsleyu, naveo je kako se sada u tom objektu liječi više od 120 pacijenata s covidom-19, dok ih je početkom rujna bilo manje od deset.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.