U dijelu BiH odgođena nastava u školama zbog snijega i vjetra

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

OD UTORKA je posve odgođena nastava u osnovnim i srednjim školama Hercegbosanske županije sa sjedištem u Livnu zbog obilnih snježnih padalina i vjetra koji stvara velike probleme u prometu. Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije donijelo je odluku da se od 28. veljače do daljnjeg prekida nastava za sve osnovne i srednje škole.

Razlog su vremenske neprilike koje su još jučer onemogućile dolazak velikoga broja djece i nastavnika. Za sada se ne zna kada će opet početi odvijati nastava u školama. Obilne snježne padaline praćene snažnim vjetrom stvaraju velike probleme u prometu u Hercegbosanskoj županiji. Stvaraju se snježni nanosi koji obustavljaju promet.

Poziva se vozače da prilagode vožnju uvjetima na cesti

Zabrana za teretna vozila zbog zimskih uvjeta za vožnju na snazi je na cestama od Tomislavgrada prema Posušju, Livnu i Šuici, te na dionici magistralne ceste koja vodi preko Parka prirode Blidinja, naveli su iz Auto moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru.

Otežano je prometovanje i preko pojedinih planinskih prijevoja zbog ugaženog snijega. Pozivaju se svi vozači da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.