U eksplozijama u tvornici streljiva "Prvi partizan" u Užici sedam osoba poginulo

SEDAM osoba, od čega šest žena i jedan muškarac, poginulo je u četvrtak oko 21.30 sati u četiri eksplozije koje su odjeknule u tvornici streljiva "Prvi partizan" u Užici. Srpski ministar policije Ivica Dačić je izvijestio i kako je 14 radnika lakše ozlijeđeno. Ozlijeđeni nisu u životnoj opasnosti, a požar u tvornici je lokaliziran pa se ne očekuje povećanje broja žrtava.

Kako prenosi Blic, uzroci eksplozije zasad nisu poznati, a predsjednik općine Užica Jovan Marković je najavio Dan žalosti. Predrag Marić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za zaštitu i spašavanje, potvrdio je za RTS da su se detonacije dogodile u tunelima koji se protežu ispod brda na ulazu u grad. Prva eksplozija dogodila se oko 21.15 sati u odjelu za barutno punjenje.

Direktor "Prvog partizana" Dobrosav Andrić rekao je za B92 da ne vjeruje kako je razlog eksplozije u procesu proizvodnje. Kako je naveo, prije svega dva tjedna je obavljen kompletan remont tvornice. Andrić je naveo i kako radnici koji rade u pogonima imaju veliko iskustvo i svi su obučeni za rad sa eksplozivnim sredstvima.

Tvrtka "Prvi partizan" je osnovana 1928. godine, a do danas je postala jedan od najvećih proizvođača streljiva na svijetu. Jedan dio se proizvodi po NATO-standardu. Tvornica ima tri proizvodna pogona i zapošljava više od 600 radnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.