U Gradskoj upravi Ogulina održan blagoslov zaposlenika: "Hoće li i egzorciste angažirati?"

Ilustracija: Shutterstock

GRADSKA UPRAVA Ogulina svojim je zaposlenicima poslala poziv na blagoslov djelatnika i direktora tvrtki u vlasništvu grada te ravnatelja ustanova na što je reagirao jedan Indexov čitatelj koji se pita hoće li se uskoro prilikom izrade proračuna angažirati i egzorcisti.

Naš čitatelj je kazao kako su svi djelatnici iz Ureda gradonačelnika primili poziv na blagoslov koji se održao prošli petak.

Pita se nije li dovoljno što se "ionako blagoslivljaju razni objekti, već se uvodi i praksa blagoslova zaposlenik".

"Postavlja se pitanje - jesu li svi spomenuti djelatnici, direktori i ravnatelji uopće vjernici? Možda ih ima i neke druge vjere? Ili je to naprosto nemoguće jer kad ne bi bili vjernici i to jedine prave vjere, tad ne bi niti bili tu gdje jesu - u gradskoj upravi, gradskim tvrtkama i institucijama? Da li je je itko usudio oglušiti na ovaj poziv nije poznato. Gradska vlast, koja je svojom "sposobnošću" uspjela nekadašnji proračun grada doslovno prepoloviti, izgleda de se uzda još jedino u Božju pomoć. Možda će kod izrade sljedećeg proračuna sudjelovati i egzorcisti", piše čitatelj Indexa.

Iz Ureda gradonačelnika Ogulina, HDZ-ovca Jure Turkovića, poručuju kako prisustvo blagoslovu nije bilo obvezno, već dobrovoljno, a odazvalo mu se 19 od 27 zaposlenika.

"Blagoslov prostora i djelatnika gradske uprave obavio je župnik i dekan ogulinski don Robert Zubović. Prisustvo blagoslovu nije bilo obvezno, već dobrovoljno.U Gradskoj upravi s dužnosnicima ima 27 zaposlenih, a blagoslovu je bilo nazočno 19 zaposlenika, a od toga 2 dužnosnika. Blagoslov je obavljen temeljem dogovora gradonačelnika i župana. Zaposlenici su mogli sami odlučiti žele li primiti blagoslov", poručuju iz Uprave grada Ogulina te dodaju kako ne znaju koliko je zaposlenih vjernika jer od djelatnika ne traže da se izjašnjavaju o vjerskoj pripadnosti.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.