U Hrvatskoj uhićen Filip Korać, povezuje ga se s Zemunskim klanom

Foto: Mup Srbije

FILIP Korać kojega mediji opisuju kao jednog od šefova tzv. Zemunskog klana predao se u utorak u Zagrebu nakon što je doznao da se u Hrvatskoj protiv njega vodi postupak zbog krivotvorenja putovnice, potvrdio je u subotu njegov odvjetnik Gordan Preglej.

Korać je došao do saznanja da se protiv njega vodi postupak u Hrvatskoj i želio je riješiti tu situaciju, rekao je Preglej Hini, dodavši da ga je osumnjičeni kontaktirao i zamolio da preuzme njegov predmet u kojem je protiv njega pokrenuta istraga.

Odvjetnik koji je Koraća dopratio do istražnog zatvora u Remetincu kaže kako mu je u tom slučaju jedino poznato da je pokrenuta istraga zbog krivotvorenja dokumenata.

Povezuje ga se sa srpskim Zemunskim klanom

Mediji su povezivali Koraća sa srpskim Zemunskim klanom i crnogorskim Škaljarskim klanom, no odvjetnik kaže da je on neosuđivana osoba protiv koje se u Srbiji ne vodi ni jedan kazneni postupak. Nije poznato kako je Korać doznao da se protiv njega u Hrvatskoj vodi kazneni postupak.

Jutarnji list objavio je da su protiv Koraća pokrenute istražne radnje zbog posjedovanja krivotvorene hrvatske putovnice te mu je u odsutnosti bio određen istražni zatvor dok je Hrvatska bila raspisala međunarodnu tjeralicu i europski uhidbeni nalog.

Koraća se povezivalo s likvidacijama pripadnika kriminalnog miljea u Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama, a navodno je krajem 2017. organizirao dolazak Splićana koji su se tukli na utakmicu Partizana i Crvene zvezde u Beogradu.

Po pisanju medija on je čovjek od najvećeg povjerenja vođe Zemunskog klana Luke Bojovića koji je uhićen u veljači 2012. u Španjolskoj gdje služi zatvorsku kaznu. Njihova organizacija bliska je Škaljarskom klanu koji je u "ratu" s suparničkim Kavačkim klanom zbog čega su i zaratili s Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem. 

Korać je po pisanju srpskih medija bio evidentiran zbog navodnih nanošenja teških tjelesnih ozljeda, krivotvorenja novca, krađe, ilegalnog pokušaja prelaska granice i trgovine drogom ali nikad nije osuđivan za ta nedjela. Jedino je bio uhićen zbog ubojstva Čede Đokića, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.