U jesen 2011. otvara se novi shopping centar u Zagrebu

AUSTRIJSKO društvo za razvijanje nekretnina m2 Immobilien dobilo je građevinsku dozvolu za gradnju Shopping Centra Supernova Zagreb, priopćeno je iz kompanije koja kaže da će njihov shopping centar biti "najmoderniji i najdostupniji centar u Hrvatskoj."

Direktor društva Supernova Hrvatska Grgur Jolić izjavio je kako je dogovoren način financiranja projekta te da je odabran i glavni izvođač radova. Kazao je i kako je kvota iznajmljenosti od 70% znatno premašena."S građevinskim radovima ćemo započeti odmah kako bismo već u jesen 2011. godine mogli otvoriti vrata posjetiteljima," - rekao je Jolić.

U centru će se nalaziti više od 200 trgovina na 80 tisuća metara kvadratnih, zatim bogati sadržaji za rekreaciju i zabavu s kino dvoranom, kuglanom, casinom i mnogobrojnim gastronomskim i sportskim prostorima te prostorima za zabavu. 

Supernova će se nalaziti u središtu prometnog čvorišta autoceste A3 (izlaz Buzin) i ulice Savezne Republike Njemačke između zračne luke i središta grada. Ukupna površina shopping centra iznosit će preko 110.000 metara kvadratnih, a ukupna investicija vrijedi preko 250.000.000,00 EUR. Posjetitelji će u kupovini moći uživati na dvije razine te će imati na raspolaganju preko 3.600 besplatnih parkirnih mjesta. U sljedećoj fazi gradnje planiran je integrirani toranj s hotelskim, uredskim i kongresnim prostorom.