U kaosu na A1 zapela curica na respiratoru. Majka: Panika, neopisiv strah...

Screenshot: RTL

JUČER poslijepodne na odmorištu Jadova na autocesti A1 navijači Hajduka koji su putovali prema Osijeku izašli su iz svojih vozila maskirani kacigama i zaustavili promet. Policija je u blizini pronašla palice i metalne šipke.

Do nereda nije došlo, ali je promet zaustavljen, stvorila se kolona od desetak kilometara i ljudi su u njoj čekali više od sat vremena. Među njima je bila i obitelj 11-godišnje Jane koja boluje od spinalne mišićne atrofije, zbog čega je spojena na respirator.

Majka: Šok je, ne znate koliko čete čekati

"Sa sobom nosimo malu mini bolnicu, puno aparata i svašta. Šok je jer ne znate koliko ćete čekati. Respirator, o njemu ovisi život jer ne može disati bez njega, to je pomoć pri disanju. Panika, ustvari ne znamo uopće opisati strah", rekla je Janina majka Mirjana Petrić u razgovoru za RTL.

U nepreglednoj koloni bespomoćno su stajali preko sat vremena. Pomoć su zatražili od interventnog policajca, pokazali su mu da voze bolesno dijete na respiratoru, no nije, kažu, bio susretljiv.

"Očekivala sam bar da me smiri i da mi veli 'pozvat ću putem radija ako ću stići svoje kolege da vas netko obiđe' i pita može li se nešto napraviti, ali dobro." Zato je bolje reagirao njegov kolega iz prometne policije, koji je napravio ono što se od policije i očekuje. Pomogao im je, izvukao ih iz gužve i odveo na sigurno, ispričala je Petrić.

Otac: Hvala policajcu na motoru

"Hvala policajcu na motoru koji nas je izveo iz te kolone, možda bismo još sat, dva putovali duže da nije čovjek odradio svoje", kazao je Josip Petrić, Janin otac.

OVDJE možete pročitati sve detalje jučerašnjeg sprječavanja sukoba navijača.