U Karlovcu i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplave

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

IZVANREDNE mjere obrane od poplave ostaju na snazi jer je vodostaj Korane u Karlovcu satima oko 752 centimetra, no očekuje se da će tijekom noći pasti, pa će se prijeći na redovite mjere obrane, a sutra poslijepodne bi se stanje trebalo normalizirati.

Karlovački voditelj ispostave Hrvatskih voda Zoran Pavlović za Hinu je prokomentirao i stanje na Kupi, koja je na 746 centimetara, isto kao i u 10 sati. Malo raste, malo pada, malo stagnira, ovisno o zbivanjima u Gorskom kotaru, ali je Pavlović poručio da se ne očekuje daljnji porast.

Bilo je dosta intervencija na terenu, zasad nema znatnije opasnosti

Taj vodostaj, koji je na granici proglašenja izvanrednih mjera, u priopćenju Hrvatskih voda ocjenjuju kao visok, ali ne i previsok za karlovačko područje tako da nema većih šteta i znatnije opasnosti od poplava.

"Naravno, u ovakvim uvjetima dosta visokih vodostaja i tri dana neprekidnih znatnih kišnih oborina uvijek bude poplavljenih cesta, dvorišta, polja i oranica", ističe se u priopćenju i dodaje da je bilo dosta intervencija na terenu, pogotovo na pumpanju zaobalnih i procjednih voda, i to ne samo na karlovačkom nego i na zagrebačkom, velikogoričkom i gospićkom području.

Pročelnik za karlovačko komunalno gospodarstvo Dario Greb rekao je kako u odnosu na jučer nema bitnih promjena u vezi s neprohodnosti cesta, samo su ponegdje pomaknuti znakovi zbog širenja zone poplavljenih dionica, ali nova opasnost prijeti zbog mogućeg smrzavanja vode na kolnicima.

Zamolio je građane da budu krajnje oprezni i strpljivi te da poštuju posebnu prometnu regulaciju i voze sporije zbog vode na cestama i niskih temperatura.

Pročitajte više