U Mađarskoj uhićen mladić koji je planirao masovno ubojstvo

POLICIJA u Budimpešti objavila je danas da je uhitila 22-godišnjeg mladića za kojeg se sumnja da je planirao i pripremao ubojstvo 22 osobe, prenosi danas mađarska agencija MTI.

Načelnik kriminalističkog odjela budimpeštanske policije Zsolt Bodnar novinarima je potvrdio da je 22-godišnji Abel S. priznao da je u idućim mjesecima planirao masovno ubojstvo koje je želio počiniti u jednom tržnom centru u Budimpešti ili na sveučilištu na kojem je studirao.

Dodao je kako je namjeravao ubiti 22 osobe "za 22 loše godine koje je do sada proživio", a liječnici, prema izvještaju MTI-ja, sumnjaju da mladić pati od ozbiljnih duševnih poremećaja.

Mladić opsjednut masovnim ubojstvima i masakrima


Policija nije objasnila na koji je način dobila informacije o Abelovim namjerama, no potvrdila je kako je u stanu koji je koristio pronađen pištolj kalibra devet milimetara, te plinski pištolj, za koji je imao dozvolu.

Uz to, u njegovu kompjutoru pronađene su snimke ubojstva u jednoj mađarskoj školi 1999. godine. Policija je tijekom istrage došla do saznanja da je Abel mjesecima bio posvećen razradi svojega plana, da je pažljivo proučavao masakre koji su se proteklih godina događali u školama u cijelom svijetu te da je patološki bio opsjednut masakrima.

U međuvremenu se učlanio u streljački klub, u kojem je marljivo trenirao. Policiji je priznao i da je u nekoliko navrata s oružjem odlazio u tržni centar i na sveučilište, no nije znao objasniti zašto tada nije proveo svoj plan u djelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.