U Makarskoj zatočio brata, mahao mačetom i noževima pa mu prijetio

Foto: PIXSELL/Matko Begovic

POLICIJA u Makarskoj dovršila je kriminalističko istraživanje nad tri osobe, jednim muškarcem i dvije žene, za koje je utvrđeno da su pokušali prisiliti brata da im potpiše dokumente kako bi ostvarili imovinsku korist, dok je muškarac prijavljen i za tjelesnu ozljedu i prijetnje.

Prema informacijama koje je policija objavila, 33-godišnjak je u društvu 40-godišnjakinje, svoje sestre, u srijedu u kući fizički napao brata udarivši ga palicom po ruci. Nakon toga ga je zaključao u sobu i nije mu dopuštao da izađe.

Tražili od njega da im potpiše papire

Cijelo to vrijeme mahao je mačetom i noževima vičući da će ga ubiti dok mu je sestra prijetila. Zaprijetio je bratu da će ubiti sve članove obitelji, a brat i sestra su nakon toga telefonski nazvali 47-godišnjakinju, također sestru, koja je također preko telefona prijetila oštećenom.

Policija je istragom utvrdila da su od brata tražili da potpiše dokumentaciju na temelju koje bi troje spomenutih - 33-godišnjak, 40-godišnjakinja i 47-godišnjak - ostvarili imovinsku korist. Rekli su mu da to mora napraviti u naredna dva dana, nakon čega su ga pustili.

Pronađena zračna puška, noževi, mač, palice...

Policija je pretresla stan 33-godišnjaka te pronašla i oduzela zračnu pušku sa streljivom, tri noža, zavrtanj za davljenje, gumenu palicu, a od 40-godišnjakinje je oduzela mač, dva noža i teleskopsku palicu.

Uz kaznenu prijavu 33-godišnji brat i 40-godišnja sestra privedeni su pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 47-godišnje sestre kaznena prijava biti podnesena redovnim putem.

Oštećeni je zatražio liječničku pomoć jer je zadobio hematome.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.