U Medulinu jučer fizički napadnut komunalni redar. "To je napad na sve mještane"

Foto: Google Street View

Prometno-komunalni redar fizički je napadnut jučer u Medulinu dok je obavljao svoju službenu dužnost, potvrdili su danas iz općine Medulin, a policija je izvijestila da je privela muškarca koji se dovodi u vezu s tim događajem.

Glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač izvijestila je novinare kako je policija u četvrtak oko 15 sati zaprimila dojavu o fizičkom napadu kod ugostiteljskog objekta u Ulici Bijeca u Medulinu.

"U događaju je 52-godišnjak lakše ozlijeđen, a policijski službenici uhitili su muškarca koji se dovodi u vezu s događajem te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje. Više informacija o događaju biti poznato po okončanju kriminalističkog istraživanja", naveli su iz policije. 

"Napad na službenika je napad na sve mještane"

Iz Općine Medulin navode kako se "s napadima na službenu osobu na njihovom području do sada nisu susretali" te stoga vjeruju da se radi o izoliranom incidentu.

"Napad se dogodio dok je komunalni redar obavljao svoju službu. Upravo napad na službenika općine u ovom slučaju je i izravan napad na Općinu Medulin kao instituciju koja štiti javno dobro i interes svih mještana, ali je i napad na sve mještane naše općine. Ovim putem pozivamo sve političke aktere u Općini Medulin, a posebno stranke i kandidacijske liste koje participiraju u radu Općinskog vijeća, da javno osude ovakva događanja", poručili su iz Općine Medulin.

Dodali su kako Općina Medulin oštro osuđuje svaki oblik nasilja i da je to u više navrata isticala - od međuvršnjačkog nasilja, nasilja na sportskim događajima, obiteljskog nasilja do drugih oblika nasilja.

Župan: Počinitelj mora biti adekvatno sankcioniran

Istarski župan Boris Miletić najoštrije je osudio fizički napad na komunalnog redara u Općini Medulin te je izrazio duboko žaljenje zbog nemilog događaja.

"Bilo koji oblik nasilja je apsolutno neprihvatljiv i počinitelj mora biti adekvatno sankcioniran. Hrvatska je pravna država i zakoni i propisi se moraju poštivati. Napadnutom djelatniku općine Medulinu želim što skoriji oporavak", poručio je Miletić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.