U Mikolajivu prisiljeni uzimati vodu iz rijeka i potoka zbog oštećenog cjevovoda

Foto: Profimedia

GRAD Mikolajiv na jugu Ukrajine bez vodovoda je već četiri dana zbog čega su ljudi morali koristiti vodu iz potoka i rijeka. Pristup vodi izgubljen je kada je u sukobima prije nekoliko dana oštećen cjevovod iz Dnjepra. Šef regionalne vojne uprave Mikolaijiva Vitalij Kim izjavio je da se nastavljaju napadi ruskih snaga, uključujući i napade krstarećim projektilima. Rekao je da će problem s vodom uskoro biti riješen:

 

"Postrojenja za desalinizaciju i pročišćavanje vode su na putu za Mikolajiv, bušotine će biti izbušene. Voda će uskoro biti osigurana, ili polovica naših potreba, ili u potpunosti. Velika pomoć dolazi iz susjednih regija. Moramo biti strpljivi još par dana", rekao je.

Kim je rekao da vojna situacija ide u korist branitelja. "Dok neprijatelj priprema trupe i mobilizaciju, oružje ide prema nama."

Teritorij između Mikolajiva i Hersona na jugu doživio je intenzivne borbe u posljednja tri tjedna, a onda su ukrajinske snage pokrenule protunapad. Mikolajiv granatiraju ruske snage, ali je i dalje pod kontrolom Ukrajine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.