U više hrvatskih škola sinoć stigle dojave o bombama

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

NOĆAS nešto poslije pola noći Operativno komunikacijski centar Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske zaprimio je dojavu o mogućem ugrožavanju sigurnosti građana u odnosu na odgojno-obrazovne institucije na području Grada Bjelovara, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

"Policijski službenici su promptno i sa svim raspoloživim resursima poduzeli sve mjere i radnje u cilju provjera navoda iz dojave te utvrdili da se radi o lažnoj dojavi. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja počinitelja je u tijeku, a nakon dovršetka izvijestit ćemo javnost", poručuju iz policije.

MojPortal neslužbeno doznaje da je dojava stigla putem elektroničke pošte, a navodno je riječ o prijetnji kako su u određenim školama postavljene bombe.

Pojačanje iz okruženja

"Kada su u pitanju takve dojave, onda se dižu svi operativni kadrovi iz okruženja, pa čak i iz Zagreba. To su događaji koji iziskuju pristup svim našim resursima, zovu se nadležne osobe iz tih ustanova da dođu što prije otključati vrata da se što prije sve odradi. U takvim slučajevima sigurnost djece je na prvom mjestu", kazali su iz policije.

Da su imali burnu i neprospavanu noć, potvrdila je i ravnateljica Druge OŠ Bjelovar Ines Kapša.

"Zvali su me iz policije oko 2 i 30 sati, a pregled naše tri školske zgrade trajao je oko dva sata. Znači negdje do 4 i 30 sati. Nekolicina pirotehničara i službeni policijski pas sve su pregledali i srećom, ustanovili da je riječ o lažnoj dojavi", kazala je ravnateljica Kapša, kojoj nije jasno tko bi nešto takvo napravio.

"Stresno i nepotrebno. U svakom slučaju, nadamo se da će se pronaći počinitelj", kazala je ravnateljica Kapša, koja se prvi put susrela s ovakvom prijetnjom.