KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Osječko-baranjskoj županiji 147 novih slučajeva, umrlo pet osoba

Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

U PROTEKLA 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 147 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od posljedica zaraze umrlo je pet osoba, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

U laboratoriju osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) testirana su 323 uzorka, od kojih je 147 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše novozaraženih, njih 41, je iz Osijeka, potom u Našicama (21), Belišću (11) i Valpovu (9), dok ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih, rekao je na konferenciji za novinare načelnik Stožera Ivan Hampovčan.

Dodao je kako su u samoizolaciji su trenutno 2392 osobe, a policija je provela 29 provjera osoba u samoizolaciji te u jednom slučaju, u Dalju utvrdila kršenje te mjere.

Inspektori Civilne zaštite su tijekom vikenda proveli 247 nadzora te utvrdili 17 nepravilnosti, za koja su izrekli upozorenja te naložili mjere za otklanjanje, navode u Stožeru.

Hampovčan je izvijestio kako su u Županiji, od početka epidemije, od koronavirusa ukupno oboljele 11.052 osobe.

Na upit novinara postoje li već planovi za provedbu cijepljenja, Hampovčan je rekao kako se o tome načelno razgovaralo, ali da u ovome trenutku nije potpuno jasno tko će provoditi cijepljenje, u kojim količinama i na koji način će se skladištiti cjepivo.

Očekujemo informaciju o broju zdravstvenog osoblja, koje bi trebalo biti prioritet u cijepljenju i broju liječnika koji će provoditi cijepljenje. Operativno je to još daleko i još je preuranjeno o tome govoriti, ocijenio je Hampovčan.

KBC tijekom vikenda proširio kapacitete Respiracijskog centra

Pomoćnik ravnatelja osječkog KBC-a Domagoj Drenjančević rekao je kako je u ovoj ustanovi trenutno hospitaliziran 191 covid pacijent, od kojih su 43 na respiratoru.

Ističe kako je KBC tijekom vikenda proširio kapacitete Respiracijskog centra, pa trenutno na raspolaganju ima 61 krevet, za pacijente koji zahtijevaju najintenzivniju skrb.

Po njegovim riječima, jučer su u osječkom KBC-u umrla tri pacijenta s područja Osječko-baranjske županije, najstariji je rođen 1937, a najmlađi 1948. godine.

Ravnatelj našičke Opće županijske bolnice Hrvoje Šimić kazao je kako se u ovoj bolnici trenutno liječi 56 osoba pozitivnih na koronavirus, a jučer su umrle dvije osobe, rođene 1935. i 1951. godine, koje su, uz covid-19, bolovale i od drugih bolesti.

Šimić napominje kako je u ovoj bolnici do sada je izliječeno 111 osoba, oboljelih od koronavirusa, a 28 je umrlo.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.