KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Osječko-baranjskoj županiji 173 novozaraženih, umrle dvije osobe

Ilustracija: Dubravka Petric/PIXSELL

U PROTEKLA 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji od posljedica zaraze koronavirusom umrle su dvije osobe, a potvrđena su 173 nova slučaja zaraze, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Respiracijskom centru osječkog KBC-a umro je 81-godišnjak iz Dalja, a u Općoj županijskoj bolnici Našice umrla je 86-godišnjakinja iz Koške. Oboje su uz COVID-19 imali i druga oboljenja, priopćio je Stožer.

U posljednja 24 sata u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo testirana su 402 uzorka s područja Osječko-baranjske županije, od kojih je 173 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novooboljelih, njih 88, je s osječkog područja, slijede Đakovo s 20 i Valpovo s deset i Belišće s devet, dok ostala mjesta imaju manji broj novih slučajeva zaraze.

Nepravilnosti u provođenju mjera

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 182 osobe oboljele od covida-19 i to 145 osoba u osječkom KBC-u, od kojih su 27 na respiratoru, dok je u našičkoj Općoj županijskoj bolnici hospitalizirano 37 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Županije trenutno su u samoizolaciji 5242 osobe, koje su kontakti pozitivnih osoba, navodi Stožer.

Policija je provela 26 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi. Postupajući po jednoj dojavi građana u Belom Manastiru, prijavljenu osobu nisu zatekli kod kuće te su podnijeli prijavu zbog kršenja mjere samoizolacije.

Službenici Ravnateljstva civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata u posljednja 24 sata obavili su 50 nadzora u vezi s provođenjem epidemioloških mjera, najviše u ugostiteljskim objektima, trgovinama i pekarnicama. U četiri slučaja utvrdili su nepravilnosti koje su nakon upozorenja i otklonjene, navode iz županijskog Stožera.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.