U Pazinu pretučen osnovnoškolac, završio u bolnici. Napadači su maloljetni

Ravnateljica pazinske Gimnazije i strukovne škole Juraja Dobrile Screenshot: HRT

Novi slučaj vršnjačkog nasilja. HRT doznaje da se ovaj put incident dogodio u Pazinu, kada su dvojica maloljetnika u središtu grada pretukla trećeg maloljetnika. Policija je prijavu zaprimila jučer oko 8:30 i kriminalističko istraživanje je u tijeku. Neslužbeno se doznaje da pretučeni dječak dolazi iz pazinske osnovne škole i polaznik je osmog razreda. Nakon napada s majkom je otišao na hitnu, odakle je upućen na liječenje u bolnicu na Kantridi.

Ekipa HRT-a uspjela je doći do ravnateljice Gimnazije i strukovne škole Juraja Dobrile koja je potvrdila da jedan od napadača dolazi iz te škole. Kazala je i da je upoznata s detaljima napada, ali zbog zaštite interesa djece neće izlaziti u javnost bez koordinacije s mjerodavnim službama.

Ravnateljica škole koju pohađa jedan od napadača: Udaljili smo ga

"Jučer ujutro dobili smo informaciju od same majke djeteta i dječaka koji je bio s njom da se incident dogodio ovdje na šetalištu prije početka nastave. Oni su imenovali učenika naše škole i nakon toga su se uputili na hitni prijem. Mi smo odradili razgovor s učenikom, s roditeljima, te smo prijavili svim drugim nadležnim institucijama sve o tom nemilom događaju.

Donijela sam rješenje o udaljavanju učenika iz odgojno-obrazovnog procesa dok ne izrečemo pedagošku mjeru sukladno pravilniku", rekla je ravnateljica Gimnazije i strukovne škole Juraja Dobrile Suzana Poropat-Božac.