U Podravki režu broj menadžera, ukidaju im službena vozila, kartice i masne plaće

U OKVIRU racionalizacije i smanjenja troškova Podravka će početkom srpnja provesti reorganizaciju koja podrazumijeva i ukidanje nekih odjela, potvrdio je to za Index Ljubo Jurčić, šef Nadzornog odbora Podravke.

"Nadzorni odbor predložio je racionalizaciju za ovu godinu, nauštrb povećanja prometa koji se treba planirati za narednu godinu. Plan je da se u ovoj godini racionaliziraju troškovi, a što znači da će svaka veća stavka u trošku ići na analizu. Sada se direktno može raditi na reorganizaciji troškova telefona, odjela, direktora i tako dalje", pojašnjava Jurčić.

Jutarnji list piše kako će se, prema neslužbenim informacijama, broj sektora u Podravki smanjiti sa sadašnjih 23 na 16, a što znači da će dio ljudi ostati bez menadžerskih ugovora, službenih vozila, kartica i drugih privilegija. Nova imenovanja, pak, obavit će se u okviru postojeće kadrovske strukture pa se direktori neće "uvoziti" izvana, a navodno su upitne menadžerske pozicije Nenada Mađerića (strateški razvoj), Dijane Jendrašinkin (korporativne komunikacije), Marka Ranilovića (ljudski potencijali), Tamare Bali (riznica) i Branka Vuljaka (nabava).

U Prehrani i pićima, kako se špekulira, moglo bi doći do promjena u vrhu mesne industrije Danica, na čijem je čelu Željko Tonklin, proizvodnje ( Vladimir Bunić), hrane ( Krunoslav Bešvir), podrške poslovnim procesima (sektora pred gašenjem na čijem je čelu Vedran Šimunović) te na stranim tržištima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.