U priču o izjavi riječke HDZ-ovke o Srbima i vrbama uključio se i DORH

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

IVONA MILINOVIĆ, HDZ-ova gradska vijećnica u Rijeci, zbog svog kontroverznog istupa o Srbima i vrbama mogla bi odgovarati i DORH-u. 

>>> HDZ-ovka: Rijeci ne trebaju vrbe jer je malo Srba. Možda trebaju u Dalmaciji

Naime, riječki DORH je u svom odgovoru RTL-u napisao kako će "Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci nakon pregleda snimke emisije 'Podcast Velebit' i provođenja potrebnih izvida ocijeniti da li su se u postupanju Ivone Milinović ostvarila obilježja nekog od kaznenih djela". 

Još se ne zna ostaje li u HDZ-u

Podsjetimo, Milinović je u podcastu "Projekt Velebit" Marko Juriča, govoreći o antisrpskom skandiranju Torcide na utakmici u Rijeci, kazala: "Ako ćemo baš biti bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Znači, nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda negdje po selima u Dalmaciji gdje ima 30 ili 40...", kazala je Milinović, a sinoć se zbog te izjave ispričala hrvatskoj javnosti preko Facebooka.  

>>> Riječka HDZ-ovka se ispričala zbog izjave o Srbima i vrbama, napala Torcidu

Riječki HDZ je još sinoć oštro osudio "svaku izjavu netrpeljivosti i netolerancije gradske vijećnice Grada Rijeke Ivone Milinović" koju je iznijela u toj emisiji te najavio da će na stranačkim tijelima raspraviti o tome i donijeti odluku o eventualnom pokretanju stegovne mjere.  
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.