U Puli više od 300 građana bilo na besplatnim sistematskim pregledima

Ilustracija: Sasa Miljevic/PIXSELL

Više od 300 građana Pule i Istre sudjelovalo je u besplatnim sistematskim pregledima i simpoziju Pokaži srce, koji je održan na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma Sveučilišta Juraj Dobrila, izvijestili su u četvrtak organizatori simpozija.

"Na Simpoziju u Puli stručnoj smo publici predstavili najnovija saznanja o sportskoj medicini, a posebno nas veseli velik broj građana na preventivnim sistematskim pregledima, koje bismo svi trebali redovno obavljati", rekao je predsjednik organizacijskog odbora simpozija Tomislav Madžar.

Sistematskim pregledima i stalnom edukacijom sportaša i javnosti sprječavaju se zdravstvene nezgode i problemi koji se, ako se na vrijeme otkriju, mogu spriječiti i prevenirati, dodao je.

1000 besplatnih pregleda za sportaše

Sudionici su raspravljali o aktualnim temama iz područja sportske medicine i zdravog načina života, a Madžar je predstavio projekt Pokaži srce, kojim je omogućeno više od 1000 besplatnih sveobuhvatnih zdravstvenih pregleda sportašima diljem Hrvatske.

Dragan Vujović održao je predavanje na temu Zdravstveni pregledi nogometaša - iskustva iz prakse, Mirela Marić predstavila je prednosti personalizirane prehrane kao formule za sportski uspjeh, a Ivo Dumić Čule radiološku dijagnostiku sportskih ozljeda. 

Projekt Pokaži srce posvećen je zdravlju sportaša, osobito pravovremenom otkrivanju i liječenju srčanih bolesti koje mogu dovesti do iznenadne srčane smrti te prevenciji i liječenju sportskih ozljeda i drugih nepoželjnih učinaka vrhunskog sporta na njihovo zdravlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.