U SAD-u predložen zakon koji dopušta trudnicama nekažnjeno ubijanje ljudi

Foto: Ilustracija/Twitter
 
REPUBLIKANSKI zakonodavci u New Hampshireu greškom su sastavili zakon koji omogućuje trudnicama da "počine bilo kakvo ubojstvo bez kažnjavanja".
 
Predloženi zakon jedan je od desetaka zakona o ubojstvu fetusa diljem države, koji dozvoljava da se fetusi smatraju osobama u slučajevima ubojstva prvog stupnja ili ubojstva iz nehaja.
 
Zakon u New Hampshireu definira fetus kao osobu nakon 20 tjedana od začeća. Pristaše zakona tvrde da će njime moći kazniti svaku osobu koja u napadu ili prometnoj nesreći uzrokuje smrt fetusa.
 
"Iz zakona su izuzete sve trudnice koje počine ubojstvo"
 
Međutim, aktivisti za ljudska prava tvrde da se zakon može protumačiti i kao pokušaj zabrane pobačaja. Zbog toga su zakonodavci dodali da su žene koje zatraže medicinsku uslugu pobačaja izuzete iz novog zakona.
 
U originalnom tekstu zakona je pisalo da su iz njega izuzete "sve trudnice koje počine zločin ubojstva prvog i drugog stupnja te pomognu u samoubojstvu".
 
Republikanac J.R. Hoell upozorio je da ovako sastavljen zakon dozvoljava trudnicama da ubijaju ljude bez ikakvih posljedica. Zakonodavci su grešku uočili tek nakon što je nacrt prošao i zastupnički dom i senat, te napokon promijenili zakon.
 
"Nitko od nas nije glasovao kako bi dopustio ljudima da ubijaju jedni druge. To nam nije bila namjera", izjavio je republikanac Dick Hinch. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.