U Šibeniku malo iza ponoći planuo 27-metarski jedrenjak. Pogodio ga je grom

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Šibenska Lučka kapetanija s policijom provodi izvide na jedrenjaku oštećenom u požaru izazvanom udarom groma na vezu šibenske luke, nakon što su vatrogasci stavili požar pod nadzor te osigurali požarište od onečišćenja mora i morskog okoliša, priopćilo je ministarstvo.

Iz Lučke kapetanije Šibenik izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o provođenju očevidnih radnji na jedrenjaku "Perla", dužine 26,75 metara, u vlasništvu domaće pravne osobe, na kojoj je noćas, 19. kolovoza nešto iza ponoći izbio požar, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI).

Odmah po dojavi o požaru službenici Lučke kapetanije izašli su na mjesto nesreće, gdje su već pristigli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik i započeli s gašenjem.

 

Nije bilo ugroze za ostala plovila

Preliminarnim očevidnim radnjama na mjestu nesreće ustanovljena je značajna šteta od posljedica požara koji je najvećim dijelom zahvatio palubu i nadgrađe jedrenjaka, djelomično oštetivši potpalublje. Unatoč nastaloj šteti jedenjak je u plovnom stanju i osiguran uz obalu šibenske luke.

U trenutku izbijanja požara jedrenjak je bio na vezu u šibenskoj luci, a požar nije predstavljao ugrozu za lučku infrastrukturu kao ni ostala plovila.

U toj nesreći nema stradalih i ozlijeđenih, kao ni onečišćenja mora i morskog okoliša, jer putnika nije bilo na brodu, a posada se pravodobno evakuirala. Prema izjavama zapovjednika požar je izbio uslijed udara groma u brodsko nadgrađe te se ubrzo proširio palubom, stoji u priopćenju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.