VIDEO U sjeni divljačkog prosvjeda taksista vlada održala sjednicu, Plenković: "Uber je ilegalan"

Screenshot: YouTube

SJEDNICA Vlade Republike Hrvatske počela je nešto poslije 13 sati u Banskim dvorima. Premijer i ministri tako će se sastati u jeku ilegalnog prosvjeda taksista kojeg nitko nije spriječio, a koji je rezultirao prometnim kaosom jutros u Zagrebu.

Premijer Plenković je na sjednici vlade prokomentirao situaciju oko prosvjeda taksista.

Rekao je kako je vlada konstatirala da je korištenje prijevoza Uberom protivno zakonima u Hrvatskoj te kako se provode inspekcijski nadzori nad njihovim vozačima.

"Provedeno je preko 180 inspekcijskih nadzora, izrečene su kazne u iznosu od 5,2 milijuna kuna, zaplijenjeno je 11 vozila i izrečeno je 19 prvostupanjskih presuda. U ovom trenutku nadležna tijela provode analize sukladno svojim nadležnostima te će predložiti izmjene i dopune važećih zakona kako bi se ovo pitanje preciznije reguliralo", rekao je i dodao kako svi koji smatraju da se krše njihova prava zbog poslovanja Ubera imaju pravo podnijeti tužbe hrvatskim sudovima.

Taksisti ilegalno blokirali cestu

Podsjetimo, taksisti od jutros otežavaju automobilski promet Vukovarskom ulicom, od križanja sa Savskom do križanja s Ulicom Hrvatske bratske zajednice. Zbog prosvjeda taksista stvarale su se prilične gužve od dvorane Lisinski do Savske. Po podacima zagrebačke policije, promet Hrvatskom bratskom zajednicom jedno je vrijeme bio blokiran iz smjera Novog Zagreba pa je preusmjeravan na Slavonsku aveniju.

Sada se na mjestu događaja mogu vidjeti taksi vozila parkirana uzduž cijele trase u oba smjera, ponegdje i u dvije kolone, no promet se odvija bez problema.


Hrvatski autoklub (HAK) također je objavio da je promet Vukovarskom ulicom normaliziran.

Zasad nije poznato hoće policija podnositi prijave protiv organizatora s obzirom da prosvjed nije prijavljen. Policija je potvrdila da joj prosvjed nije prijavljen i da je postupanje u tijeku.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.