U Srbiji ponovno viđena pantera: "Radi se o opasnoj i nepredvidivoj životinji"

Fotografija je ilustracija i ne prikazuje pumu iz Srbije Ilustracija: Shutterstock

CRNA pantera, koja je nedavno viđena kod vojvođanskog mjesta Apatina, na granici s Hrvatskom, danas je ponovno uočena u neposrednoj blizini Banje Junaković, 12 kilometara od sela Sonte gdje je primijećena prvi put, piše u priopćenju Općine Apatin koje prenose lokalni mediji.

"Radi se o vrlo opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji"

Iz Općine Apatin su upozorili građane da do daljnjeg ne idu u tom pravcu, kao i u pravcu prigrevačke šume. Kažu da se radi o vrlo opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji.

"U hvatanju i lociranju crne pantere trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić", piše u priopćenju.

"Ima nekoliko prijava da je viđena"

Podsjetimo, poduzeće Vojvodinašume i državne službe ranije su upozorile građane Apatina da je u njihovu području uočena crna pantera i da budu na oprezu, prenijeli su regionalni mediji. Poduzeće je obavijestilo građane da je "predator izrazito opasan" i da "vode računa o sebi i svojim bližnjima".

"Ako netko uoči crnu panteru, potrebno je odmah obavijestiti mjerodavnu policijsku postaju", navodi se u obavijesti koju je potpisao zastupnik ogranka šumskog gazdinstva "Sombor" Srđan Peurača. List Nove apatinske novine navodi da su u potragu za panterom uključene sve institucije, udruženja, organizacije te da su obaviještene sve mjerodavne službe i pojedinci te pripremljeni kavezi, mamci i zamke.

"Problem je što je riječ o velikom terenu i što na njemu ima obilja hrane za panteru. Ima nekoliko prijava da je viđena, međutim, osim jedne mutne snimke, navodno njene siluete i otiska stopala, nema drugih dokaza. No maksimalno ozbiljno se pristupilo potjeri", izjavio je jučer izvor tih novina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.