U tijeku evakuacija ljudi iz Doma u Koprivnici, 13 štićenika ima koronavirus

Foto: Epodravina

POČELO je izmještanje korisnika koprivničkog Doma za starije i nemoćne od kojih su neki pozitivni na koronavirus, javlja ePodravina.

Podsjetimo, 13 štićenika Doma danas je potvrđeno kao pozitivno na koronavirus, a iz Doma ih odvode na hospitalizaciju. Zaražena su dva zaposlenika, a pozitivna su i dva kontakta.

>> VIDEO Imamo 42 novooboljela, ukupno 1950 slučajeva. Novo žarište je u Koprivnici

"To se čini kao mjera opreza, iako dobar dio njih nema simptome, no tko zna, možda ih za nekoliko sati razvije", rekla je ravnateljica Vesna Križan.

"Radimo u dva tima. Vidjet ćemo jesu li dva tima dovoljna ili ćemo nešto novo poduzeti. Napravit ćemo preventivne mjere. Pozitivni će se izdvojiti. Korisnici su dobro, većinom nemaju tešku sliku. Kod nas je sada uzlazna linija, što je u Hrvatskoj bilo ranije. Radimo punim kapacitetom, od početka epidemije nema odlazaka iz Doma", rekla je ranije danas na konferenciji za medije.

Pojavu koronavirusa u ovom Domu na konferenciji u 14 sati komentirao je i ministar zdravstva Vili Beroš. On je kazao kako je riječ o novom žarištu.

"Iz tog područja dolazi značajan broj zaraženih i oni su danas u ukupnom broju", kazao je Beroš. Danas su evidentirana 42 nova slučaja koronavirusa.

Portal ePodravina objavio je fotografije izmještanja.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.