U Velikoj Gorici pronađena dva tijela. Susjeda: Pozvonila sam, osjetila miris

Screenshot: Nova TV

Obdukcija 78-godišnjakinje i 42-godišnjaka pronađenih u subotu u raspadajućem stanju u Velikoj Gorici još nije dovršena. Iako susjedi tvrde da pripadaju majci i sinu, tijela još nisu identificirana, piše Dnevnik.hr.

Stručnjaci pojašnjavaju kako je samo nekoliko dana, čak i svega dva, dovoljno da se tijela raspadnu. Faktori koji utječu na stanje tijela su osunčanost, strujanje zraka ili biološki faktori poput infekcija...

Susjedi smatraju da su nepravedno etiketirani. Govore kako ih je obitelj trebala prije obavijestiti. 

"Mi smo svi primijetili, mi smo reagirali, ali nitko nije nazvao policiju. To nam je jedina greška jer smo cijelo vrijeme računali da će oni doći", rekla je Ana Vilček, predstavnica stanara.

Prema riječima susjeda, tijela je pronašao sin preminule žene.

"Išla sam pozvoniti, prvi put, drugi put..."

Svjedokinja događaja, još uznemirena svime, govori kako se vratila kući nakon dva tjedna i po mirisu je zaključila o čemu se radi.

"U zadnje vrijeme ga nisam redovito viđala, ali znam da su se čuli telefonom. Oni su njih dobre volje htjeli staviti u dom, ali su to oni dvoje odbili. Kako mene nije bilo, nisam dolazila, išla sam pozvoniti, prvi put, drugi put, muhe i mirisi, znala sam odmah", rekla je Nada Stojić, susjeda preminulih.

Nisu bili korisnici Zavoda za socijalni rad. U udruzi Starka kažu kako je društvo sve starije, a time i ovakvih priča sve više.

"Uglavnom se događa osobama starije životne dobi koje su same, nisu korisnici Zavoda za socijalni rad, nemaju nikoga i nitko o njima ne brine. Takvih je osoba sve više", rekla je Sabina Angelina Latin, predsjednica udruge Starka.

Susjedi apeliraju na institucije da očiste stan jer od mirisa, kažu, ne mogu živjeti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.