U Zagorju potopljene kuće, radionice, automobili... "Upozoravamo na ovo godinama"

Foto: Screenshot

Nevrijeme praćeno obilnom kišnom oborinom zahvatilo je jučer navečer grad Jastrebarsko i okolicu te područje grada Pregrade, općinu Hum na Sutli, mjesta Prišlin, Grletinec i Druškovec Humski, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Županijski centri 112 Zagreb i Krapina zaprimili su dojave koje su se uglavnom odnosile na poplavljivanje podrumskih prostorija obiteljskih kuća i prizemnih dijelova zgrada te osobnih vozila.

Poplavljena je i industrijska zona u Pregradi te je došlo do izlijevanja potoka Kostelina na prometnicu D 206, dionica Pregrada – Hum na Sutli, koja je do daljnjega zatvorena za sav promet.

3.53 ⚠️⛔️Pregrada industrijska zona poplavila treba brod 🚁

Posted by Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija on Friday, June 7, 2024

Rijeka Kosteljina se na nekim mjestima izlila iz korita te su se duž ceste stvorili odroni i mulj. Velik problem stvarali su i vjetar te jaka kiša. Poplavljeno je područje i Druškovca Humskog.

“Nastradali su poslovni prostori, stambeni prostori, radiona, četiri do pet osobnih automobila, tri kamiona, popratni skladišni prostori… sve je nastradalo. Katastrofa, što reći. U jako kratkom roku, u roku od sat vremena možda, nagli nalet kiše i poplava. Međutim, ništa što se nije moglo očekivati jer upozoravamo na ovaj problem zadnjih četiri do pet godina da će se to dogoditi. Mi imamo poplave nakon svake kiše”, ispričao je za N1 Dominik Javorić, stanovnik Druškovca Humskog.

Jako nevrijeme koje je poslijepodne poharalo Sloveniju, gdje je mjestimice padala tuča i veličine teniskih loptica, na putu do Zagorja je oslabjelo, međutim, dijelovi uz granicu sa Slovenijom tuču ipak nisu izbjegli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.