U Zagrebu uhićena skupina krijumčara ljudi, na migrantima zaradili tisuće eura

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija je kazneno prijavila sedmero hrvatskih državljana osumnjičenih da su od veljače u najmanje šest navrata s područja Bosne i Hercegovine na teritorij Hrvatske, a potom i u druge članice Europske unije, ilegalno prebacili najmanje 40 stranih državljana.

Osumnjičenici su uhićeni danas. U akciji u kojoj su pored zagrebačke policije sudjelovali USKOK i PNUSKOK na širem zagrebačkom području uhićeno je pet muškaraca i dvije žene, u dobi između 21 i 35 godina, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Na migrantima zaradili 7 tisuća eura

Pretragom njihovih domova i automobila pronađeno je više mobitela i SIM kartica raznih operatera te razna korespondencija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv svih osumnjičenika podnijete su USKOK-u kaznene prijave za šest kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Predani su pritvorskom nadzorniku.

USKOK je izvijestio da su krijumčari migrantima tako zaradili 7000 eura, odnosno 175 eura po osobi koju su prebacivali preko granice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.