U Zagrebu zaklao strinu i njezina posinka. Objavljeni detalji brutalnog ubojstva

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

NEŠTO više od četiri mjeseca nakon što je u njihovu stanu na zagrebačkim Strugama na spavanju brutalno zaklao svoju 77-godišnju strinu Mariju Minković i njezinog 50-godišnjeg posinka Sinišu, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv 35-godišnjeg Damira Minkovića.

Brutalno ih ubio radi novca

Tereti ga za dvostruko teško ubojstvo na okrutan i podmukao način, od kojih je jedno prema osobi s težom tjelesnom i duševnom smetnjom.

Prema optužnici DORH-a, Minković je u noći s 23. na 24. studenog 2018. nasilno ušao u njihovu obiteljsku kuću te ih odlučio ubiti kako bi se domogao njihova novca.

Strinu ubio nožem s leđa, a onda prišao njenom posinku, osobi s tjelesnom i duševnom smetnjom, i izbo ga po licu i tijelu

Osumnjičeni je svojoj strini Mariji, tvrdi tužiteljstvo, prišao s leđa i nožem joj zadao nekoliko reznih rana s prednje strane vrata. Bio je svjestan da je slabo pokretna i da se ne može braniti.

Nakon toga je prišao s leđa i strininom posinku Siniši, osobi s težom tjelesnom i duševnom smetnjom, te ga nožem izbo po licu, ramenima, tijelu, rukama i dlanovima, a s leđa mu je zadao po vratu još nekoliko reznih rana.

Oni iskrvarili na smrt, a on prekopavao stan u potrazi za novcem 

Oboje su iskrvarili na smrt, a Damir Minković krenuo je u pretragu stana u potrazi za novcem. Prekopao je sve ladice u vitrini dnevne sobe u kojoj je umirovljenica držala oko 6000 kuna.

No novac nije našao, nego je iz strininog novčanika uzeo još uvijek nepoznat novčani iznos. Nakon ubojstva Minković je sjeo na autobus te se odvezao djevojci u Beograd.

Iza sebe je ostavio stravičan prizor koji su opisali susjedi. 

Pobjegao u Beograd i ostavio stravičan prizor: "Ležala je u spavaćici, sva krvava"

"Ona je dolje ležala na podu, noge gole, u spavaćici je bila. Sva ušpricana u krvi, znate kak' to izgleda i to je sve što sam ja vidjela. Ja sam bježala van. Ja ne znam uopće na koji način sam došla van i za čas je policija došla", prepričala je tada susjeda Kata Križajić za RTL.

Nekoliko dana kasnije Damir Minković rano ujutro autobusom je krenuo za Zagreb, a policija ga je na Bajakovu izvela iz autobusa i uhitila. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.