U Zagrebu zapaljen BMW koji je vozio bivši dinamovac, policija našla osumnjičene

Ilustracija: Marko Lukunić/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića u dobi od 23 i 22 godine zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Jedan je polio tekućinu po autu, a drugi zapalio predmet i bacio ga

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 26. kolovoza zajedno došli u Fijanovu ulicu u Zagrebu s namjerom da zapale osobni automobil marke BMW X5 zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, a na korištenju kod 40-godišnjaka.

Sumnja se da je 23-godišnjak po prednjem dijelu automobila polio zasad neutvrđenu lako zapaljivu tekućinu, dok je 22-godišnjak zapalio predmet i bacio ga na vozilo. Uslijed toga izbio je požar na BMW-u, koji se proširio i na obližnje parkirani automobil.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Zapaljeni auto vozio je bivši nogometaš Dinama

BMW je u vlasništvu Agram leasinga i bio je na korištenju kod tvrtke Fleet logistika, čiji je vlasnik Dario Banožić, kojem je prije dvije godine Ante Roso, optužen pa oslobođen u ponovljenom suđenju kao organizator krvave pljačke u Fini, postavio bombu pod auto.

BMW je koristio bivši igrač Dinama Dario Zahora.