U žestokom napadu ubijen vođa ISIS-ove sinajske podružnice odgovorne za otmicu Tomislava Salopeka

Foto:Hina, YouTube

EGIPATSKA vojska pokrenula je niz zračnih napada protiv Provincije Sinaj, ISIS-ove egipatske podružnice. U žestokim napadima na grad Arish, kako piše Daily Mail, ubijeno je 45 džihadista. Među ubijenima je Abu Duaa al- Ansari, voditelj Provincije Sinaj koja je ranije bila poznata kao Ansar Bait al- Maqdis, piše Mail Online.

Uništena su i brojna džihadistička uporišta, skladišta oružja i streljiva te bunkeri.

Spomenuta organizacija u listopadu je preuzela odgovornost za rušenje ruskog putničkog zrakoplova pri čemu je poginulo 224 putnika i članova posade. Hrvatskoj javnosti zlokobna Provincija Sinaj poznata je po prošlogodišnjoj otmici Tomislava Salopeka

Podsjetimo, nesretni Tomislav Salopek otet je 22. srpnja 2015. godine na području Kaira. Radio je za francusku grupu Compagnie Generale de Geophysique (CGG).

Islamistički militanti objavili su 5. kolovoza snimku na kojoj Salopek kleči u pustinji uz maskiranog muškarca s nožem u ruci i čita s lista papira da će ga otmičari smaknuti u roku od 48 sati ako egipatska vlada ne oslobodi uhićene muslimanke.

Nekoliko dana trajala je neizvjesnot, a hrvatske i egipatske službe danima su radile na tome da Salopeka oslobode iz zarobljeništva ISIS-a.

12. kolovoza Islamska država objavila je informaciju kako je Tomislav Salopek pogubljen. Na internetu su se pojavile i fotografije, ali njihova autentičnost nije potvrđena.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.