Učenica u školi u Rusiji ubila kolegicu i ranila četiri osobe. Izvršila samoubojstvo

Screenshot: X

Jutros se dogodila pucnjava u školi u Brjanskoj oblasti u Rusiji, potvrdile su operativne službe za rusku državnu novinsku agenciju Tass. "Učenica osmog razreda, djevojčica, donijela je vatreno oružje (u školu) iz kojeg je pucala nekoliko puta", kazao je izvor.

"Prema preliminarnim informacijama, jedna učenica je unijela vatreno oružje u zgradu gimnazije i ispalila više hitaca, pri čemu je pet osoba ozlijeđeno. Nakon toga je djevojka izvršila samoubojstvo. Od zadobivenih rana preminula je i jedna od ranjenih kolegica", priopćili su iz regionalnog Ministarstva unutarnjih poslova. 

Lovačko oružje iz kojeg je pucano registrirano je na oca djevojčice, rekao je zastupnik Državne dume Aleksander Khinshtein. Prema prvim informacijama, u policiji smatraju kako je motiv pucnjave sukob s kolegama iz razreda. 

Policija i hitna pomoć na lokaciji pucnjave

Liječnici su potvrdili kako se dvije žrtve nalaze u srednje teškom stanju. "Jedno dijete je primljeno, ima ozljedu ramena i koljena, stanje je srednje težine. Pružamo prvu pomoć i najvjerojatnije će biti prevezeno u dječju bolnicu", izvijestili su iz gradske bolnice Brjansk.

Regionalna dječja bolnica izvijestila je da je još jedno ozlijeđeno dijete primljeno s ranom lijevog ramena. "Ima 14 godina, ima prostrijelnu ranu. Stanje mu je srednje teško, hospitaliziran je", rekao je izvor.

Na mjestu događaja rade policija i hitna pomoć. Okolnosti incidenta se istražuju. Najavljeno je kako će biti provedena inspekcija nad privatnom zaštitarskom tvrtkom koja čuva gimnaziju.